Menú Cerrar

Embenatge muscular

L’embenatge neuromuscular o també anomenat Kinesio tape, té com a mètode principal que el moviment i l’activitat muscular no limiti el moviment ni comprimeixi la zona inflamada (com solen fer els embenatges convencionals).

Aquest tipus de tractament permet el moviment i alleuja la pressió produïda per la inflamació; per tant descomprimeix la inflamació que comporta tota lesió, millorant d’aquesta manera la circulació sanguínia i el drenatge limfàtic. En disminuir la pressió interna existent els nociceptors manen informació de descompressió i en conseqüència de disminució del dolor.

Els objectius de l’embenatge neuromuscular són:
– Afavorir la circulació sanguínia i el drenatge limfàtic.
– Provocar un efecte analgèsic per disminució de la pressió i la millora de la circulació.
– Millorar la funció muscular, lligamentosa i articular
– Estimular la propiocepció.
– Augmentar l’estabilitat.
– Aconseguir un efecte tonificant o relaxant de la musculatura.

Aquest tipus d’embenatge té les característiques de ser elàstic i adhesiu, de cotó molt porós, propietats similars a la pell:

S’adhereix millor a mesura que s’escalfa en contacte amb la pell, rares vegades produeix al·lèrgies o irritacions, pot portar-se durant diversos dies (depenent de la zona d’aplicació), és millor canviar-ho als 3-4 dies, és resistent a l’aigua, de manera que permet la higiene corporal sense cap limitació.

En esportistes aquàtics també pot aplicar-se. Perquè l’embenatge sigui efectiu és imprescindible que hi hagi moviment, ja que és el lliscament generat per la pell el que activa els mecanismes curatius de l’embenatge.

Existeixen embenatges de diferents colors, ja que segons els principis originals de la tècnica, cada color exerceix un efecte diferent sobre l’organisme (el blau calma, el vermell estimula, etc.). Aquest efecte pot ser tingut en compte pel terapeuta, però la realitat és que el tapi és el mateix en tots els colors i el veritablement important és el mètode i la forma d’aplicació.

Fascitis plantar
Tendinitis
Metatarsalgia