Menú Cerrar

Peu diabètic

La diabetis és una afecció crònica d’elevada morbiditat que afecta aproximadament 200 milions de persones a nivell mundial. L’organisme perd la seva capacitat de produir suficient insulina o d’utilitzar-la amb eficàcia. La insulina és una hormona que es fabrica en el pàncrees i que permet que la glucosa dels aliments passi a les cèl·lules de l’organisme, on es converteix en energia perquè funcionin els músculs i els teixits.

Com a resultat, una persona amb diabetis no absorbeix la glucosa adequadament, de manera que aquesta queda circulant en la sang (hiperglucemia) i danyant els teixits amb el pas del temps. Aquesta deterioració causa complicacions per a la salut potencialment letals.

Hi ha tres tipus principals de diabetis:

• diabetis tipus 1
• diabetis tipus 2
• diabetis mellitus gestacional

El peu diabètic és la complicació de la diabetis on es combina la falta de reg sanguini amb la neuropatia (afectació de les diferents fibres nervioses) i infeccions per alteració de la immunitat.

Una tercera part dels pacients desenvolupen, amb l’edat, algun quadre clínic en l’extremitat inferior. Això ocorre per la presència d’alts nivells de sucre en sang, els quals, amb el temps, poden danyar els nervis i els gots sanguinis i pot perdre la sensibidad en els peus, conseqüència molt perillosa ja que pot no sentir un tall, una butllofa i puguin causar ulceres i infeccions). En casos greus poden fins i tot causar amputació.

La prevenció mitjançant revisions periodiques és bàsica per evitar complicacions a nivell vascular, neuropàtic o lesions ulcerosas.

A podomataró li realitzarem una exhausta revisió, a nivell neurològic, vascular, annamesis, rx, etc.. i d’aquesta manera podrem valorar a quin nivell es troba dins de la diabetis, per realitzar possibles actuacions quan sigui necessari. El calçat és un factor important, a tenir present, ja que fan falta utilitzar unes sabates a mesura a la patologia del pacient.

A podomataró , tindrem les cures necessàries tant per fer una correcta prevenció, assessorament i tractament, tenint en compte les seves necessitats i col·laborant conjuntament amb altres especialistes del nostre entorn, propiciant un tractament integral.